woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Wedgwood

Betekenis van "Wedgwood" volgens wikipedia:
Wedgwood is een Brits bedrijf dat zich specialiseert in aardewerk en porselein. Het bedrijf is in 1759 opgericht door Josiah Wedgwood (1730-1795), ook wel bekend als "The Father of English Potters". De familie Wedgwood had zijn naam al gemaakt binnen de industriële sector en vanuit deze achtergrond beschikte Josiah Wedgwood over vele talenten op het gebied van wetenschap, kunst en technologie. Deze kennis gebruikte hij om een aardewerkfabriek op te richten. In tegenstelling tot de gangbare industrie in zijn tijd besteedde Josiah Wedgwood hierbij veel aandacht aan de sociaal-emotionele aspecten van zijn werknemers en hield hij niet op bij de bouw van enkel een fabriek. Toen de Wedgwood-fabriek in 1766 voldoende opbrengst gegenereerd had, begon hij met de bouw van een dorp rondom een nieuwe fabriek. Het geheel werd "Etruria" gedoopt en de werknemers van Wedgwood konden hier niet alleen werken, maar ook wonen. Bovendien legde hij kanalen (het Trentkanaal en het Merseykanaal) aan zodat zijn producten snel en gemakkelijk vervoerd konden worden.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[wedg·wood], het

Het aantal letters van Wedgwood is 8

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Wedgwood":
- E.d.
- W.
- We
- Wed

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Wedgwood", in willekeurige volgorde:
- D.d.
- De
- Do
- Dode
- Dodo
- Doeg
- Dog
- Doge
- Dood
- E.d.
- Eg
- Ego
- Ge
- Go
- God
- Goed
- Ode
- Oog
- W.
- We
- Wed
- Weg
- Wow

"Wedgwood" bevat de volgende letters:
- 2 x d
- 1 x e
- 1 x g
- 2 x o
- 2 x w

De MD5-hash van het woord "Wedgwood" is: d681d689da1679acf43464145be66d93
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Wedgwood" is: a744a31c7cb6b5ebb88f800389cf29e56df65713
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Wedgwood" omgezet in: "Jrqtjbbq"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu