woorden - betekenis
  Home  |  Over  |  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  
 

Links
Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Cartouches d'encre et toner pas cher
De goedkoopste inktpatronen in het Frans.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.

Goedkope sierbloempotten
Bloempotten, bloembakken, kruidenpotten, draagtassen, gieters en andere tuinbenodigdheden.


 

goedkope inktpatronen en toners

Wartel

Betekenis van "Wartel" volgens wikipedia:
De term wartel heeft een scala aan betekenissen. Aspecten bij vrijwel elke betekenis zijn het draaien of bewegen van een onderdeel.
- een kabeldoorvoer, een voorziening om kabels door een wand te voeren, als bescherming tegen het schavielen en om te voorkomen dat er vloeistoffen of gassen langs de kabel lekken.
- een spanwartel, een voorziening om een draad, staaf of kabel mee op spanning te zetten.
- twee schakels aan het einde van een ketting, die niet in elkaar zijn gesmeed, maar door een vrij draaiende as met elkaar zijn verbonden. Bekende voorbeelden zijn de bevestiging van een ankerketting aan een anker, de bevestiging van een horlogeketting aan een horloge en de musketonhaak aan een sleutelkoord.
- Een moer waarmee twee vlakke uiteinden van een gas- of waterleiding gas- of waterdicht (meestal met behulp van pakking) tegen elkaar aan getrokken worden. Vooral de aansluiting van een apparaat op de leiding wordt veelal via een wartel gerealiseerd. Ook de aansluiting na (gezien in de stroomrichting van het water of gas) een stopkraan wordt vaak als wartel uitgevoerd.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.1 of meerdere synoniemen van (of puzzelwoorden gelinkt aan) "Wartel":
- Wervel (6 lang)

In een puzzelwoordenboek zijn wellicht meer resultaten te vinden, maar puzzelaars kunnen mogelijks toch geholpen worden met bovenstaande lijst, tijdens het invullen van bijvoorbeeld een kruiswoordraadsel. Ook voor tekstschrijvers of vertalers is het interessant steeds een paar alternatieven achter de hand te hebben voor een regelmatig terugkerend woord. De synoniemen zijn dus niet enkel bedoeld als hulp bij het puzzelen of tijdens het oplossen van een kruiswoordpuzzel, raadsel of kwis.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[war·tel], de[m.], wartels [war·tels]

Het aantal letters van Wartel is 6

Woorden waarin "Wartel" helemaal voorkomt:
- Kwartel
- Kwartelei
- Kwartelkoning
- Wartelmoer

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Wartel":
- Ar
- El
- Te
- Tel
- W.
- WA

"Wartel" bevat de volgende letters:
- 1 x a
- 1 x e
- 1 x l
- 1 x r
- 1 x t
- 1 x w

De MD5-hash van het woord "Wartel" is: f6cd6974e01890a2b62047486e093979
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Wartel" is: 49817eb363a498096b1df343b0d93e88c4a44833
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Wartel" omgezet in: "Jnegry"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.

 
© woordenlijst.eu