woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Sjiitisch

Betekenis van "Sjiitisch" volgens wikipedia:
Het sjiisme (Arabisch en Perzisch ??????) of Tashayo (?????) letterlijk: volgeling van Ali is een van de twee grote ideologische stromingen binnen de islam waarvan de andere het soennisme is. Het sjiisme komt vooral voor in Iran waar de geschriften van het sjiisme (grotendeels) de wetten vormen, in Azerbeidzjan en in Irak, maar ook in Pakistan, India, Libanon, Jemen, Syrië, Afghanistan (Hazara) en diverse Golfstaten (zie Sjiieten per land). De sjiieten of Shi'a zijn volgelingen van de islamitische profeet Mohammed en geloven dat zijn opvolger Ali ibn Aboe Talib (getrouwd met Mohammeds dochter Fatima) benoemd was door Mohammed voor zijn dood. In het sjiisme staat de religieuze en politieke opvolging van Mohammed over de Hidjaz, het Arabisch Schiereiland en later Perzië centraal. Sjiieten baseren het volgen van Ali op verschillende overleveringen (Hadith) over Mohammed en zijn uitleg van bepaalde ayat uit de Koran. De sjiieten verwerpen de eerste drie kaliefen van het soennisme als politieke en religieuze leiders, van wie de eerste Aboe Bakr was. De twee stromingen werden pas definitief nadat imam Hoessein in 680 in Kerbala (in Irak) werd onthoofd door opstandelingen.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[sji·i·tisch], bnw., sjiitische [sji·i·ti·sche]

Het aantal letters van Sjiitisch is 9

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Sjiitisch":
- IT

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Sjiitisch", in willekeurige volgorde:
- Cis
- Hij
- Hijs
- Hit
- Hst
- Hts
- Ic
- ICT
- Ij
- Ijs
- IT
- Jicht
- Schijt
- Shit
- Si
- Sic
- Sijs
- Sits
- Tic
- Tij

"Sjiitisch" bevat de volgende letters:
- 1 x c
- 1 x h
- 3 x i
- 1 x j
- 2 x s
- 1 x t

De MD5-hash van het woord "Sjiitisch" is: 46934fe042355076f3e04e0143a27fe4
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Sjiitisch" is: 8cfa5931dab94b71272fa293b2094a3f7f8fcb4c
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Sjiitisch" omgezet in: "Fwvvgvfpu"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu