woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Patch

Betekenis van "Patch" volgens wikipedia:
Er zijn verschillende betekenissen van het begrip patch:
- Een softwarematige patch is een klein stukje software dat door de uitgever van software gebruikt wordt om fouten op te lossen of updates uit te voeren aan zijn software.
- Patchen is het aansluiten van een UTP/PATCH-kabel via een hub naar bijvoorbeeld een router. Deze techniek wordt vaak toegepast op grote netwerken.
- Patch is een Unix-utility die is ontwikkeld door Larry Wall. Het past de output, die door het programma diff wordt gegenereerd, toe op een bestand. Dit proces wordt patchen genoemd, of het toepassen van een patch. Het grote voordeel van het gebruik van diff en patch is, dat bestanden geüpdatet kunnen worden zonder dat gehele bestanden of complete broncodes van programma's hoeven te worden uitgewisseld, want enkel de diffs, de verschillen tussen de versies, volstaan.
- Indien er in software die bij bedrijven of particulieren in gebruik is bugs of tekortkomingen aanwezig zijn, kunnen deze vaak worden weggewerkt door middel van het toepassen van een patch. Een patch is in dit geval dus een aanpassing van bestaande software om de fouten of bugs in die software te verbeteren. Deze fouten kunnen gaan van rekenfouten, veiligheidsfouten tot het niet meer (crash) of niet goed werken van de software. In de volgende gevallen wordt wel gebruikgemaakt van een patch, maar af en toe worden ook complete softwarepakketten vervangen:
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
de[m.], patches [pat·ches]

Het aantal letters van Patch is 5

Woorden waarin "Patch" helemaal voorkomt:
- Dispatching
- Patchoeli
- Patchwork

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Patch":
- P.
- P.a.
- Pat

Een anagram is een woord dat volledig bestaat uit de letters van een ander woord. Anagrammen van "Patch":
- Pacht

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Patch", in willekeurige volgorde:
- Ach
- Acht
- Act
- Ah
- Ca.
- Cap
- Chat
- Ha
- Hap
- P.
- P.a.
- Pacht
- Pact
- Pat
- Pc
- PH
- Tap

"Patch" bevat de volgende letters:
- 1 x a
- 1 x c
- 1 x h
- 1 x p
- 1 x t

De MD5-hash van het woord "Patch" is: 156e10596fdc76ee5300bab931d89c0f
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Patch" is: 190aa842474f4bfcec9c8cde305af27b7d07764d
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Patch" omgezet in: "Cngpu"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu