woorden - betekenis
  Home  |  Over  |  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  
 

Links
Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Cartouches d'encre et toner pas cher
De goedkoopste inktpatronen in het Frans.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.

Goedkope sierbloempotten
Bloempotten, bloembakken, kruidenpotten, draagtassen, gieters en andere tuinbenodigdheden.


 

goedkope inktpatronen en toners

Parapsychologie

Betekenis van "Parapsychologie" volgens wikipedia:
De parapsychologie is een discipline die met behulp van wetenschappelijke methodes het bestaan en de oorzaken van psychische vermogens onderzoekt, alsook de mogelijkheid van een leven na de dood. Met parapsychische verschijnselen - het onderwerp van de parapsychologie - worden de door levende wezens veroorzaakte verschijnselen bedoeld die niet volledig verklaard kunnen worden door de bekende natuurwetten en -krachten.[1] De status van parapsychologie als wetenschap blijft onderwerp van controverse. Aangezien de parapsychologie na honderd jaar onderzoek geen verifieerbare theorie heeft opgeleverd, zijn veel wetenschappers van de mening dat de parapsychologische werking niet bestaat. Sommige onderzoekers, zoals de natuurkundige Brian Josephson, houden er rekening mee dat parapsychologische verschijnselen bestaan.[2] Het betreft echter zowel bij voor- en tegenstanders bijna zonder uitzondering wetenschappers die zich niet in het parapsychologisch onderzoek wetenschappelijk onderscheiden hebben.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.1 of meerdere synoniemen van (of puzzelwoorden gelinkt aan) "Parapsychologie":
- Helderziendheid (15 lang)

In een puzzelwoordenboek zijn wellicht meer resultaten te vinden, maar puzzelaars kunnen mogelijks toch geholpen worden met bovenstaande lijst, tijdens het invullen van bijvoorbeeld een kruiswoordraadsel. Ook voor tekstschrijvers of vertalers is het interessant steeds een paar alternatieven achter de hand te hebben voor een regelmatig terugkerend woord. De synoniemen zijn dus niet enkel bedoeld als hulp bij het puzzelen of tijdens het oplossen van een kruiswoordpuzzel, raadsel of kwis.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[pa·ra·psy·cho·lo·gie], de[v.]

Het aantal letters van Parapsychologie is 15

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Parapsychologie":
- Ar
- Ara
- Ho
- Hol
- Ie
- Log
- P.
- P.a.
- Par
- Para
- PS
- Psychologie
- Ra
- Rap

"Parapsychologie" bevat de volgende letters:
- 2 x a
- 1 x c
- 1 x e
- 1 x g
- 1 x h
- 1 x i
- 1 x l
- 2 x o
- 2 x p
- 1 x r
- 1 x s
- 1 x y

De MD5-hash van het woord "Parapsychologie" is: f1183ccc89789caeb887e48cfff2d22a
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Parapsychologie" is: 724fc3d82df678aa61bfe847170ca510a4796868
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Parapsychologie" omgezet in: "Cnencflpubybtvr"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.

 
© woordenlijst.eu