woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Paapje

Betekenis van "Paapje" volgens wikipedia:
Het paapje (Saxicola rubetra) is een kleine zangvogel, die vroeger werd ingedeeld bij de familie van de lijsterachtigen, Turdidae. Volgens de huidige inzichten behoort de vogel tot onderfamilie van de saxicolinae en de familie van de vliegenvangers (van de Oude Wereld), Muscicapidae. Het paapje is nauw verwant met de roodborsttapuit (Saxicola torquata).De wetenschappelijke, Latijnse, naam van het paapje betekent roodachtige bewoner van rotsen. Het is een bruingestreept vogeltje met een lichte borst. Het mannetje is wat sprekender getekend en heeft een roodachtige borst. Zowel mannetje als vrouwtje hebben een duidelijke oogstreep. Paapjes komen tijdens het broedseizoen in vrijwel heel Europa voor. Het is een typische Europese soort want 94% van alle paapjes over de wereld komen daar voor.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

Definitie van "Paapje" volgens wiktionary:
- (vogels) Saxicola rubetra een Europese kleine zangvogel uit de onderfamilie saxicolinae van de vliegenvangers van de Oude Wereld, Muscicapidae
Dit is niet de volledige tekst. Er is meer info te vinden op het formidabele wiktionary. Lees de actuele tekst hier.

1 of meerdere synoniemen van (of puzzelwoorden gelinkt aan) "Paapje":
- Bremraap (8 lang)
- Stag (4 lang)

In een puzzelwoordenboek zijn wellicht meer resultaten te vinden, maar puzzelaars kunnen mogelijks toch geholpen worden met bovenstaande lijst, tijdens het invullen van bijvoorbeeld een kruiswoordraadsel. Ook voor tekstschrijvers of vertalers is het interessant steeds een paar alternatieven achter de hand te hebben voor een regelmatig terugkerend woord. De synoniemen zijn dus niet enkel bedoeld als hulp bij het puzzelen of tijdens het oplossen van een kruiswoordpuzzel, raadsel of kwis.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[paap·je], het, paapjes [paap·jes]

Het aantal letters van Paapje is 6

Woorden waarin "Paapje" helemaal voorkomt:
- Doodskopaapje

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Paapje":
- Aap
- Aapje
- Je
- P.
- P.a.
- Paap

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Paapje", in willekeurige volgorde:
- Aap
- Aapje
- Ja
- Jaap
- Jap
- Je
- P.
- P.a.
- Paap
- Pap
- Papa
- Papje
- Pep

"Paapje" bevat de volgende letters:
- 2 x a
- 1 x e
- 1 x j
- 2 x p

De MD5-hash van het woord "Paapje" is: 9bf94e1fa9cb193ce1de846a2a5208a1
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Paapje" is: 8cbef62ed984e3810f0e29d646e7fbb658bd952a
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Paapje" omgezet in: "Cnncwr"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu