woorden - betekenis
  Home  |  Over  |  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  
 

Links
Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Cartouches d'encre et toner pas cher
De goedkoopste inktpatronen in het Frans.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.

Goedkope sierbloempotten
Bloempotten, bloembakken, kruidenpotten, draagtassen, gieters en andere tuinbenodigdheden.


 

goedkope inktpatronen en toners

Obstetrie

Betekenis van "Obstetrie" volgens wikipedia:
Verloskunde of obstetrie is de verzamelnaam voor alle kennis rondom de zwangerschap, de bevalling en het kraambed (de eerste tien dagen na de bevalling). Hoewel de verloskunde een onderdeel is van de gezondheidszorg wordt in Nederland uitgegaan van het natuurlijke karakter van zwangerschap en geboorte: bevallen wordt beschouwd als een natuurlijk gebeuren dat thuis kan worden begeleid. Met het uitgangspunt dat zwangerschap en bevalling natuurlijke processen (en niet een medisch probleem) zijn, neemt Nederland in de wereld een bijzondere plaats in. Sinds enkele jaren bestaat er een trend waarbij steeds meer vrouwen in het ziekenhuis (willen) bevallen zonder dat hiervoor een medische indicatie is.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.1 of meerdere synoniemen van (of puzzelwoorden gelinkt aan) "Obstetrie":
- Verloskunde (11 lang)

In een puzzelwoordenboek zijn wellicht meer resultaten te vinden, maar puzzelaars kunnen mogelijks toch geholpen worden met bovenstaande lijst, tijdens het invullen van bijvoorbeeld een kruiswoordraadsel. Ook voor tekstschrijvers of vertalers is het interessant steeds een paar alternatieven achter de hand te hebben voor een regelmatig terugkerend woord. De synoniemen zijn dus niet enkel bedoeld als hulp bij het puzzelen of tijdens het oplossen van een kruiswoordpuzzel, raadsel of kwis.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[ob·ste·trie], de[v.]

Het aantal letters van Obstetrie is 9

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Obstetrie":
- BS
- Ie
- Obs
- Te
- Tet
- Tri

"Obstetrie" bevat de volgende letters:
- 1 x b
- 2 x e
- 1 x i
- 1 x o
- 1 x r
- 1 x s
- 2 x t

De MD5-hash van het woord "Obstetrie" is: 1e9bae9d687ad5b7217fc941d1ff1493
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Obstetrie" is: 3e54e10d82929ce41479b0d0d5d5de5becaa2133
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Obstetrie" omgezet in: "Bofgrgevr"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.

 
© woordenlijst.eu