woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Kanaat

Betekenis van "Kanaat" volgens wikipedia:
Een kanaat (ook: khanaat, chanaat) was een door een kan geregeerd Centraal-Aziatisch feodaal vorstendom. De titel k(h)an of chan is afkomstig uit het Mongools of Turks en beuidde orspronkelijk vagweg leider, meestal of tribaal ofpatriarchaal niveau. Djenghiz khan, troonnaam van Temoedjin, bouwde na het verenigen van de voordien hopeloos verdeelde Mongoolse stammen een ongezien wereldijdrijk uit, onder hem als grot khan. Na zijn dood werd het snel verdeeld door opvolgingstwisten. Het bekendste opvolgerskanaat is waarschijnlijk het Mongoolse Kanaat van de Gouden Horde dat in de 13e eeuw grote delen van Azië beheerste. Ook door Turkse volken werd de titel gebruikt: Tataren stichtten na de val van de Gouden Horde onder meer het Kanaat van Kazan, het Krim-kanaat, het kanaat van Astrakhan en het oostelijk kanaat Sibir (rond Tobolsk), dat zijn naam gaf aan Siberië na inlijving door het tsarenrijk. Er zijn diverse kanaten geweest in Perzië, waaronder het machtige, in 1295 gevestigde ilkanaat, één van de Mongoolse opvolgerskanaten, en regionale zoals Tabriz (Iraans Azerbeidzjan) of quasia lokaal-tribale, zoals Maku. Oezbeken domineerden in Turkestan gelegen kanaten als het Kanaat van Boechara en dat van Kokand. De laatste kanaten in de latere Sovjet-Unie werden in de negentiende eeuw door Rusland geannexeerd. Ook de Kaukasus telde een aantal kleine kanaten.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[ka·naat], het, kanaten [ka·na·ten]

Het aantal letters van Kanaat is 6

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Kanaat":
- Ka
- Kan
- Na

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Kanaat", in willekeurige volgorde:
- Aak
- Aan
- Akant
- Ank
- Ka
- Kaan
- Kan
- Kant
- Kat
- Na
- Naakt
- Nat
- NT
- Taak
- Taan
- Tak
- Tank

"Kanaat" bevat de volgende letters:
- 3 x a
- 1 x k
- 1 x n
- 1 x t

De MD5-hash van het woord "Kanaat" is: 53925948b86ad4a130233654aac49aae
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Kanaat" is: 10ca909f51269aff475b33bc893ce654ea7021d5
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Kanaat" omgezet in: "Xnanng"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu