woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Fineer

Betekenis van "Fineer" volgens wikipedia:
Fineer is heel dun hout, van gelijkmatige dikte. Deze dikte kan variëren van +/- 0,6 mm tot enkele millimeters. De bekendste drie soorten zijn:
- Gezaagd fineer is de oudste vorm van fineer, waarbij fineer eerst met de hand en later machinaal werd gezaagd. Het is minder voordelig of zuinig in materiaalgebruik dan gestoken of geschild fineer omdat je op de zaagsnede hout verliest. Zagen geniet echter, met name voor dure houtsoorten, de voorkeur, omdat het hout zijn eigenschappen - dat wil zeggen, kleur, tekening en vorm - hier het beste bewaart. Om hout namelijk te kunnen steken of schillen moet je het voorbehandelen (stomen of koken) wat veranderingen in kleur en elasticiteit kan veroorzaken.
- Snijfineer wordt ook wel edelfineer genoemd en het wordt onder andere gebruikt voor meubels en (binnen)deuren. Het lijkt dan of deze gemaakt zijn van massief hout, doordat de (vlam)tekening van het hout behouden blijft. Snijfineer wordt met name gebruikt om het materiaal een mooi en luxueus uiterlijk te geven, ook al is het op een "goedkope" ondergrond gelijmd. De boomstam wordt eerst in 4 kwarten gezaagd. Snijfineer, ook wel gestoken fineer genoemd, wordt in de gewenste dikte met een soort mes van de kwart stam afgestoken. De zo verkregen opvolgende stroken worden vervolgens gevoegd, naast elkaar samengesteld tot de gewenste breedte is bereikt.
- Schilfineer is goedkoper dan snijfineer en het is in grotere breedtes te koop. Het wordt vooral gebruikt voor het samenstellen van plaatmaterialen als triplex, multiplex, betonplex en meubelplaat. Hierbij wordt een voorbehandelde stam in een grote draaibank geplaatst en vervolgens ronddraaiend langs een groot mes met opbeitel gevoerd, anders gezegd: geschild. Het afgeschilde fineer wordt over een grote tafel uitgespreid. Gedeelten met fouten en/of gebreken kunnen eruit gesneden worden, het fineer kan gevoegd worden tot de gewenste afmeting en het fineer kan verder verwerkt worden tot het gewenste product.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

Definitie van "Fineer" volgens wiktionary:
- dunne plaatjes van fijn hout die met lijm op meubels van eenvoudig hout wordt bevestigd
Dit is niet de volledige tekst. Er is meer info te vinden op het formidabele wiktionary. Lees de actuele tekst hier.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[fi·neer], het

Het aantal letters van Fineer is 6

"Fineer" vertaald naar het Duits:
- finier

"Fineer" vertaald naar het Engels:
- finish
- veneer

"Fineer" vertaald naar het Frans:
- placage

"Fineer" vertaald naar het Spaans:
- acabado
- barniz
- enchapado

Woorden waarin "Fineer" helemaal voorkomt:
- Fineerplaat
- Fineerzaag
- Geparaffineerd
- Geraffineerd

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Fineer":
- Eer
- Er
- Fin
- In
- Nee
- Neer

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Fineer", in willekeurige volgorde:
- Een
- Eer
- Ei
- En
- Er
- Ere
- Eren
- Erf
- Erin
- Fee
- Fier
- Fin
- Firn
- Ie
- Ier
- In
- Ir.
- Nee
- Neef
- Neer
- Nerf
- Nier
- Re
- Ree
- Reef
- Reen
- Rei
- Reien
- Rein
- Ren
- Rif

"Fineer" bevat de volgende letters:
- 2 x e
- 1 x f
- 1 x i
- 1 x n
- 1 x r

De MD5-hash van het woord "Fineer" is: fd11433887bebe19d9cc280460b555f2
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Fineer" is: 543b86e2809b0f1516506e01f4d48d5ef3bfbb00
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Fineer" omgezet in: "Svarre"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.






Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu