woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Clou

Betekenis van "Clou" volgens wikipedia:
Een pointe is de uit het Frans (punt, lans of steek) afkomstige term voor het onverwacht slot van een verhaal. De kracht van de pointe is de herkenning, het besef dat twee zaken die kennelijk niets of nauwelijks iets met elkaar te maken hebben toch een relatie hebben. Vanuit dat besef is de pointe aan te merken als een stijlfiguur.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

1 of meerdere synoniemen van (of puzzelwoorden gelinkt aan) "Clou":
- Glans (5 lang)
- Hoogtepunt (10 lang)
- Plot (4 lang)
- Pointe (6 lang)

In een puzzelwoordenboek zijn wellicht meer resultaten te vinden, maar puzzelaars kunnen mogelijks toch geholpen worden met bovenstaande lijst, tijdens het invullen van bijvoorbeeld een kruiswoordraadsel. Ook voor tekstschrijvers of vertalers is het interessant steeds een paar alternatieven achter de hand te hebben voor een regelmatig terugkerend woord. De synoniemen zijn dus niet enkel bedoeld als hulp bij het puzzelen of tijdens het oplossen van een kruiswoordpuzzel, raadsel of kwis.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
de[m.], clous

Het aantal letters van Clou is 4

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Clou", in willekeurige volgorde:
- Col
- Loc
- Ulo

"Clou" bevat de volgende letters:
- 1 x c
- 1 x l
- 1 x o
- 1 x u

De MD5-hash van het woord "Clou" is: ab03c9a77ee6d615dfd97666e87428c3
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Clou" is: 5b72b176bbecf7481f47efd8672270d19702e91d
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Clou" omgezet in: "Pybh"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu