woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Buurtbus

Betekenis van "Buurtbus" volgens wikipedia:
De buurtbus is een in 1977 ingevoerde vorm van openbaar vervoer, waarmee dunbevolkte gebieden volgens vaste route en dienstregeling verbonden worden met een groter dorp in een uurs- of twee-uursdienst. Om de exploitatiekosten laag te houden wordt de buurtbus gereden door vrijwilligers met een achtpersoons bus. Deze kleine bus mag met rijbewijs B (personenauto) gereden worden. Als alle zitplaatsen bezet zijn kan er niemand meer mee, want wettelijk is bepaald dat er geen staanplaatsen zijn; wie bij de halte staat te wachten moet dan één of twee uur op de volgende bus wachten. Wanneer de capaciteit niet toereikend blijkt worden bepaalde ritten ook wel met een grote streekbus gereden; ook wordt soms een extra achtpersoons bus ingezet.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

1 of meerdere synoniemen van (of puzzelwoorden gelinkt aan) "Buurtbus":
- Autobus (7 lang)

In een puzzelwoordenboek zijn wellicht meer resultaten te vinden, maar puzzelaars kunnen mogelijks toch geholpen worden met bovenstaande lijst, tijdens het invullen van bijvoorbeeld een kruiswoordraadsel. Ook voor tekstschrijvers of vertalers is het interessant steeds een paar alternatieven achter de hand te hebben voor een regelmatig terugkerend woord. De synoniemen zijn dus niet enkel bedoeld als hulp bij het puzzelen of tijdens het oplossen van een kruiswoordpuzzel, raadsel of kwis.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[buurt·bus], de[m.], buurtbussen [buurt·bus·sen]

Het aantal letters van Buurtbus is 8

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Buurtbus":
- Bus
- Buur
- Buurt
- Tb
- Uur

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Buurtbus", in willekeurige volgorde:
- Brut
- Bruut
- BS
- Bus
- Buur
- Buurt
- Buut
- Rus
- Rust
- Rut
- Stuur
- Sub
- Tb
- Tbs
- Ub
- Ut
- Uur

"Buurtbus" bevat de volgende letters:
- 2 x b
- 1 x r
- 1 x s
- 1 x t
- 3 x u

De MD5-hash van het woord "Buurtbus" is: 947af38d180aa4bb3f9253bf4bea6ff3
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Buurtbus" is: 2dd2c5d80c2b94b1c8cf9cef255f3da30bda6481
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Buurtbus" omgezet in: "Ohhegohf"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu