woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Braakbal

Betekenis van "Braakbal" volgens wikipedia:
Een braakbal is een meestal ronde of ovale brok materiaal. Een braakbal bestaat uit de onverteerde resten van dieren, zoals haren, botjes en nagels. Braakballen worden alleen afgegeven door roofdieren. Het is een vorm van orale afgifte van onverteerbare resten door deze uit te braken. Het dier heeft hiertoe twee magen; een die het voedsel verteert en een tweede die de grotere delen tegenhoudt en deze samenkneedt tot een bal. De bekendste dieren die braakballen produceren zijn uilen, deze braakballen worden ook wel uilenballen genoemd. Ook andere roofvogels produceren braakballen om van de haren, botten en veren af te komen. Aan een braakbal is vaak goed in te schatten om welk dier het gaat. Zo heeft iedere uilensoort ongeveer een eigen soort uilenbal qua vorm, grootte en inhoud. Aan de schedels van de prooidieren is te zien om welke groep of soort het gaat, zodat een bal veel zegt over het eetpatroon van het dier. Braakballen van uilen zijn daarnaast te onderscheiden doordat ze alle botten bevatten; een uil slikt zijn prooi in één keer door. Andere roofvogels scheuren stukken vlees van de prooi maar laten de grotere botten ongemoeid. Voorbeelden van brakende vogels zijn meeuwen, kraaiachtigen en reigers.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

1 of meerdere synoniemen van (of puzzelwoorden gelinkt aan) "Braakbal":
- Uilenbal (8 lang)

In een puzzelwoordenboek zijn wellicht meer resultaten te vinden, maar puzzelaars kunnen mogelijks toch geholpen worden met bovenstaande lijst, tijdens het invullen van bijvoorbeeld een kruiswoordraadsel. Ook voor tekstschrijvers of vertalers is het interessant steeds een paar alternatieven achter de hand te hebben voor een regelmatig terugkerend woord. De synoniemen zijn dus niet enkel bedoeld als hulp bij het puzzelen of tijdens het oplossen van een kruiswoordpuzzel, raadsel of kwis.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[braak·bal], de[m.], braakballen [braak·bal·len]

Het aantal letters van Braakbal is 8

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Braakbal":
- Aak
- Al
- BA
- Bal
- Braak
- KB
- Ra
- Raak

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Braakbal", in willekeurige volgorde:
- Aak
- Aal
- Aar
- Al
- Alk
- Ar
- Ara
- Arak
- Ark
- BA
- Baak
- Baäl
- Baar
- Baba
- Bak
- Bakra
- Bal
- Balk
- Bar
- Bara
- Barak
- Bark
- Blaar
- Blak
- Braak
- Brak
- Ka
- Kaal
- Kaar
- Kabaal
- Kabbala
- Kar
- KB
- Klaar
- Kraal
- Krab
- La
- Laar
- Lab
- Lak
- Ra
- Raak
- Rak
- Ral
- R.k.

"Braakbal" bevat de volgende letters:
- 3 x a
- 2 x b
- 1 x k
- 1 x l
- 1 x r

De MD5-hash van het woord "Braakbal" is: 3685f176ec3e89dc562fa0495f635981
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Braakbal" is: 1fe4127c3238c6ac979dc12f3d60af59c9d2f049
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Braakbal" omgezet in: "Oennxony"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu