woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Blanda

Betekenis van "Blanda" volgens wikipedia:
De Blanda is een rivier in Noord-IJsland die nabij Blönduós in de Húnaflói stroomt. De Blanda is met zijn 125 kilometer lengte een van de langste rivieren van het land. De bron van de Blanda ligt bij de 1068 meter hoge Blágnípa ten westen van de Hofsjökull en de rivier stroomt door de Blöndulón (Blanda-lagune) en de Blöndugil, een 18 kilometer lange kloof waarvan de wanden op meerdere plaatsen 50 tot 100 meter hoog zijn. De rivier is een van de beste voor de vangst van zalm en kan tot zo'n 3000 vissen per seizoen opleveren. Voordat er in 1990 een stuwdam in de waterloop werd geplaatst, nestelden de zalmen zich tot vrijwel aan de voet van de gletsjer. De waterkrachtcentrale Blönduvirkjun in de Blanda levert 150 MW aan energie.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

1 of meerdere synoniemen van (of puzzelwoorden gelinkt aan) "Blanda":
- Blanke (6 lang)
- Hollander (9 lang)
- Vreemdeling (11 lang)

In een puzzelwoordenboek zijn wellicht meer resultaten te vinden, maar puzzelaars kunnen mogelijks toch geholpen worden met bovenstaande lijst, tijdens het invullen van bijvoorbeeld een kruiswoordraadsel. Ook voor tekstschrijvers of vertalers is het interessant steeds een paar alternatieven achter de hand te hebben voor een regelmatig terugkerend woord. De synoniemen zijn dus niet enkel bedoeld als hulp bij het puzzelen of tijdens het oplossen van een kruiswoordpuzzel, raadsel of kwis.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[blan·da], de[m.], blanda's [blan·da's]

Het aantal letters van Blanda is 6

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Blanda":
- La
- Land

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Blanda", in willekeurige volgorde:
- Aal
- Aan
- Ad
- Al
- BA
- Baäl
- Baan
- Bad
- Bal
- Ban
- Band
- B.d.
- Blad
- Dal
- Dan
- DNA
- La
- Laan
- Lab
- Land
- Na
- Naad
- Naald
- NB
- Nl.

"Blanda" bevat de volgende letters:
- 2 x a
- 1 x b
- 1 x d
- 1 x l
- 1 x n

De MD5-hash van het woord "Blanda" is: 3ddb603cce9286cde390962a08455872
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Blanda" is: 3e8a416635790a78bc7c2070dcf8d0ed3ab0b2a1
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Blanda" omgezet in: "Oynaqn"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu