woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Anorexie

Betekenis van "Anorexie" volgens wikipedia:
Anorexie wordt meestal bij de mensen bekendgemaakt als anorexia, maar eigenlijk betekent het letterlijk een gebrek aan eetlust. Anorexie is een symptoom door een ziekteproces in het lichaam. Enkele voorbeelden van ziekten waarbij anorexie een rol speelt zijn:
- Maligniteit: in een verder gevormd stadium van een gezwel zal anorexie vaak meer uitgesproken worden. Wellicht spelen onzekerheid, spanning, angst, pijn en de behandeling hier een rol bij het ontstaan van anorexie.
- Pyrosis (zuurbranden): kan de slokdarmwand na langdurige blootstelling beschadigen, deze kan hierdoor ontstoken raken. Dit noemt men reflux.
- Chronische nierinsufficiëntie: kenmerkt zich door een verminderde uitscheiding van afvalproducten van met name het eiwitmetabolisme uit het bloed. De klinische verschijnselen van chronisch nierfalen in een gevorderd stadium zijn anorexie, vermoeidheid, misselijkheid, pijn aan de botten en een slecht ruikende adem.
- IBD (Inflammatory Bowel Disease): is de Engelse verzamelterm voor de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa die beiden anorexie als symptoom laten zien.
- Anorexia nervosa: er is een wezenlijk verschil tussen anorexie en de eetstoornis anorexia nervosa. Anorexia nervosa betekent letterlijk gebrekkige of afwezige eetlust door psychische klachten. Anorexia nervosa patiënten onderdrukken de eetlust, zij hebben een gestoord eetgedrag.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[ano·rexie], de[v.]

Het aantal letters van Anorexie is 8

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Anorexie":
- Ex
- Ie
- Nor
- Or
- Ore
- Re

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Anorexie", in willekeurige volgorde:
- Ai
- Aio
- Air
- Ar
- Are
- Een
- Eer
- Ei
- En
- Er
- Era
- Ere
- Eren
- Erin
- Erna
- Ex
- Ia
- Iaën
- Ie
- Ier
- In
- Ion
- Ir.
- Iran
- Na
- Nar
- Nee
- Neer
- Nero
- Nier
- Nor
- Noria
- O.a.
- Oei
- Oen
- Oer
- O.i.
- Oir
- Oneer
- Or
- Ore
- Orni
- Oxer
- Ra
- Rai
- Raio
- Re
- Ree
- Reen
- Rei
- Reien
- Rein
- Ren
- Roe
- Roeien

"Anorexie" bevat de volgende letters:
- 1 x a
- 2 x e
- 1 x i
- 1 x n
- 1 x o
- 1 x r
- 1 x x

De MD5-hash van het woord "Anorexie" is: 4cc791d5a801eb065a47ce7f605d7599
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Anorexie" is: a315908d8fe80ab06298f67906a9c2d8e86a0823
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Anorexie" omgezet in: "Naberkvr"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu